Co je UMF® resp. KFactor „RAW“ resp. Aktivni Manuka med?

Jednoduše řečeno, máme v naší nabídce dva druhy Manukového medu. Liší se tím, jakou stupnicí (jakou metodou) jsou ohodnoceny jeho vlastnosti. Toto hodnocení a následné označení Manukových medů je schváleno novozélandskými úřady.

  • KFactor® je hodnotící systém založený na měření několika unikátních základních (“Key”) faktorů obsažených v medu Manuka. Měření se provádí v laboratoři, což zajištuje vysokou kvalitu a přesnost rozboru. KFactor® je relativně nový systém založený využití specifické technologiie – nukleární magnetické rezonance (NMR), pomocí které se měří četnost zrníček pylu v medu. Je to spolehlivý způsob zjištění typu a množství pylu z keře Manuka v testovaném medu.
  • UMF® faktor vyjadřuje na základě laboratorního rozboru určení antibakteriální, neperoxidové aktivity medu Manuka. Každé balení lze také dle dalšího označení na obalu lze zpětně „vystopovat“ a zjistit podrobnosti o jeho zpracování. Označení UMF® následované číslem vyjadřuje intenzitu UMF® aktivity v příslušné šarži stočeného medu. UMF® je registrovaný název a značka AHMA (Active Manuka Honey Association) a může být použita pouze uživateli, kteří mají potřebnou licenci a který splňuje přísná kriteria, zahrnující monitorování a audity kvality Manuka medu.
  • Ukázku laboratorního rozboru Manukového medu naleznete zde

Doprava GEIS zdarma nad 5 000 Kč

Zavolejte nám: +420 773 252 633